Nederlands biotechbedrijf Prosensa sluit miljoenendeal met GSK

0
153

prosensaDe Leidse biotechonderneming Prosensa gaat met het Britse farmaceutische concern GlaxoSmithKline (GSK) een wereldwijde alliantie aan voor de ontwikkeling en distributie van middelen tegen de ernstige spierziekte bij jongens Duchenne Musculaire Dystrofie (DMD). Met de deal is een bedrag van bijna EUR460 miljoen gemoeid. Het gaat daarbij om een directe vooruitbetaling van EUR17 miljoen en mijpaalbetalingen van EUR441 miljoen. Daarnaast heeft Prosensa recht op dubbelcijferige licentierechten uit de uiteindelijke verkopen van de medicijnen.De alliantie met GSK betreft vier productkandidaten voor de behandeling van de ziekte. Iedere productkandidaat is daarbij bestemd is voor de behandeling van een andere groep van Duchenne patienten.

Prosensa richt zich op de ontwikkelling van medicijnen waarbij RNA, een kopie van een klein deel van het DNA, zodanig wordt gemoduleerd dat genetische defecten of de gevolgen ervan gecorrigeerd kunnen worden. Het bedrijf richt zich voornamelijk op neuromusculaire aandoeningen zoals de ziekte van Duchenne. Volgens de overeenkomst krijgt de Britse farmaceutische onderneming een exclusieve en wereldwijde licentie voor de ontwikkeling en commercialisatie van Prosensa’s voornaamste product, PRO-051. De ontwikkeling van PRO-51 zal verder gebeuren door GSK, in nauwe samenwerking met Prosensa.Beide partijen zijn begonnen met de voorbereiding van een fase III studie die zal starten in het begin van 2010. GSK zal alle verdere klinische ontwikkelingskosten voor haar rekening nemen.

Vorig artikelLive-operatie trekt volle bioscoopzaal
Volgend artikelIk kan het niet
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.