Huisarts houdt spreekuur op Twitter

doktertwitterNederland heeft een eerste tweetspreekuur, een huisartsenspreekuur op Twitter. Dit maakte huisarts Erik Jansen uit Nijmegen, één van de initiatiefnemers, gisteren bekend. Twitteraars kunnen op @tweetspreekuur vragen stellen over hun gezondheid. Huisarts Jansen en basisarts Bart Brandenburg geven voor zover mogelijk antwoord en adviseren indien nodig mensen naar hun eigen huisarts of naar het acute noodnummer te bellen.Het initiatief lijkt een succes.

Tientallen vragen kwamen al binnen, meldde Jansen woensdag. Het medische spreekuur op Twitter is volgens Jansen het eerste in Nederland. De huisarts begon maandag met zijn spreekuur op Twitter. Gebruikers van het sociale netwerk kunnen er allerhande vragen stellen over gezondheidskwesties. ‘Vanaf een computer zijn sommige vragen natuurlijk lastig te beantwoorden, maar ik kan met mijn antwoorden in ieder geval een richting aangeven’, aldus Jansen.

Als de twitteraar privacy wil, krijgt hij van @tweetspreekuur een inlogcode. Hij of zij kan dan ‘onder vier ogen’ verder praten met de dokter op de site tweet.webspreekuur.nl, een ontwerp van partner Filip van Dijk. Tweetspreekuur geeft geen bindende adviezen, maar neemt wel onrust weg, geeft informatie en verwijst door.

Bron: LHV

Recente artikelen