Bouw torens azM van start

Array

avondpoli azmFinanciering rond; ING nieuwe huisbankier
De bouw van de beide torens naast het academisch ziekenhuis Maastricht is – hoewel nog niet voor iedereen zichtbaar – van start gegaan. Onlangs is de financiering van de voorgenomen nieuwbouw rondgekomen.
In samenwerking met de onafhankelijk adviseur Montesquieu Finance B.V. is  er eerst een businesscase uitgewerkt en een bidbook samengesteld voor de informatievoorziening van potentiele financiers. Drie marktpartijen of combinaties van marktpartijen hebben vervolgens een offerte uitgebracht. Na zorgvuldige analyse bleek de ING bank de beste aanbieding te hebben gedaan. Aangezien alle aanbieders het huisbankierschap aan de offerte gekoppeld hadden, betekent dit dat het azM – na een succesvolle samenwerking van meer dan twintig jaar – afscheid neemt van F. van Lanschot bankiers als huisbankier.

Torens
De bouw van de twee torens vloeit voort uit het beleidsprogramma azMove, waarin het uitgangspunt is dat de patient centraal staat. Efficiente bundeling van patientenzorg heeft geleid tot de instelling van zogeheten zorglijnen en zorgcentra. In de nieuwe situatie wordt het ziekenhuis niet alleen toegankelijker voor de patient, de zorgcentra worden herkenbaar en de patientenzorg efficienter georganiseerd. Dat wordt met de nieuwbouwplannen en via (her)huisvesting binnenkort dus ook fysiek gerealiseerd. Dankzij de nieuwbouw van de torens krijgt het ziekenhuis er 21.000 vierkante meter vloeroppervlakte bij. Momenteel beslaan de poliklinieken en bijbehorende afdelingen 35.400 vierkante meter bruto vloeroppervlak.

De nieuwbouwplannen kosten 30 miljoen euro.

Maastricht UMC+

Met ingang van januari 2008 zijn het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) en de Faculteit Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht gefuseerd tot het achtste universitair medisch centrum van Nederland. De nieuwe organisatie heet Maastricht UMC+.
Het Maastricht UMC+ heeft als kerntaken: patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs en opleiding. Daarin nemen, naast de standaard patiëntenzorg, topklinische zorg en topreferente zorg een belangrijke plaats in. Deze zijn nauwgezet afgestemd met het fundamenteel en het (experimenteel) klinisch onderzoek. Dit resulteert in de klinische onderzoeksspeerpunten hart en vaten; oncologie, chronische ziekten en geestelijke gezondheidszorg en neurowetenschappen.

Recente artikelen