MS-verpleegkundige Esther van Mil winnaar van MS-Plus Award 2009

Array

MS-Plus Award winaar en genoNieuwe prijs voor erkenning rol van MS-verpleegkundigen
Mijdrecht, 16 oktober 2009. MS-verpleegkundige Esther van Mil van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch is uitgeroepen tot winnaar van de MS-Plus Award 2009. Zij verdient deze onderscheiding met het opzetten van een groepsvoorlichting voor MS-patienten (Gezamenlijk Medisch Consult) die wordt begeleidt door een neuroloog, maatschappelijk werkster en een MS-verpleegkundige. Een initiatief dat volgens de jury duidelijk een bijdrage levert aan de optimalisering van de patientenzorg. Esther ontving uit handen van juryvoorzitter Astrid Klijn, een trofee en een waardecheque van ¤ 5000 dat de patientenzorg rondom MS ten goede dient te komen. Dit gebeurde gisteren tijdens een landelijke nascholing voor MS-verpleegkundigen. Een onafhankelijke jury maakte de uiteindelijke keuze uit drie genomineerden, Monique Booy van het Amphia Ziekenhuis in Breda, Ytsje Dijkstra van het MCL in Leeuwarden en Esther van Mil van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch.

Esther van Mil: “Ik zie het winnen van de MS-Plus Award als erkenning van het werk van ons allemaal. De geldprijs is zeer stimulerend en komt goed van pas voor de projecten waar ik mee bezig ben.”

Tijdens het Gezamenlijk Medisch Consult voor MS-patienten kunnen de patienten ervaringen delen met medepatienten, leren van anderen en extra informatie verkrijgen. Deze vorm van consultvoering wordt door de patienten als zeer positief ervaren.

MS-Plus Award

De award is een nieuw initiatief van het farmaceutische bedrijf Bayer B.V. dat zich al meer dan 20 jaar bezighoudt met Multiple Sclerose. Het bedrijf heeft niet alleen een middel voor de behandeling van MS, maar besteedt daarnaast veel aandacht aan het geven van informatie en ondersteuning. De MS-Plus Award is dit jaar in het leven geroepen als erkenning van de rol en positie van MS-verpleegkundigen binnen de behandeling van Multiple Sclerose. De award wordt jaarlijks toegekend aan een MS-verpleegkundige die in het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de optimalisering van de patientenzorg. Kandidaten voor de award worden voorgedragen door zorgverleners betrokken bij de behandeling van MS.
De jury bestaat uit mevrouw Y. Nuse, directeur Multiple Sclerose Vereniging Nederland, mevrouw A. Baars, voorzitter landelijke werkgroep MS-verpleegkundigen, de heren H. Schrijver en E. Beenakker, neuroloog en MS-patient en juryvoorzitter Astrid Klijn.

De MS-Plus Award bestaat, behalve uit een eretitel en een trofee, uit ¤ 5000 die de zorg van MS-patienten ten goede dient te komen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen