Staatssecretaris Bussemaker opent 200e leerafdeling

Array

staatssecretaris bussemaker opent 200e leerafdelingCalibris wil instroom zorgpersoneel bevorderen
Gisteren opende Jet Bussemaker, staatssecretaris Volksgezondheid, Welzijn en Sport, samen met een leerling van het ROC Nova College, de 200e leerafdeling bij Stichting Het Raamwerk in Noordwijkerhout. Een leerafdeling is een alternatieve vorm van stage lopen waar een groep leerlingen, onder deskundige begeleiding, een afdeling runt. Leerlingen van het ROC Nova College zullen vanaf oktober op de leerafdeling bij Het Raamwerk, een organisatie voor gehandicaptenzorg, aan de slag gaan. In haar speech gaf staatssecretaris Bussemaker aan de leerafdeling van harte te ondersteunen, omdat het kwalitatief goede stageplekken oplevert.

Daarnaast uitte de staatssecretaris haar waardering voor instellingen die, ondanks de economisch mindere tijden en de hoge werkdruk, het initiatief tot een leerafdeling nemen. Het verwachte personeelstekort in de zorgsector maakt dat er de komende jaren veel aandacht moet zijn voor nieuwe instroom van personeel, zoals leerlingen, herintreders en zij-instromers. De leerafdeling is een van de manieren om in de instroom van nieuw personeel te investeren; leerlingen worden op een leerafdeling immers op een goede manier klaargestoomd voor het werken in de sector.

De leerafdeling
In 2005 is de leerafdeling door Calibris in het middelbaar beroepsonderwijs geïntroduceerd. Het is een succesvol concept gebleken. De afgelopen jaren zijn er veel leerafdelingen gestart in verschillende sectoren. Leerafdelingen bieden niet alleen kwalitatief goede stageplekken, maar ook kwantitatief veel stageplekken per instelling. De leerafdeling doet een extra beroep op de zelfstandigheid en de verantwoordelijkheid van de leerlingen. Ze vinden in de praktijk al doende antwoord op hun eigen leervragen.  Op de leerafdeling bij Het Raamwerk gaan leerlingen stage lopen die bij het ROC Nova College de opleiding tot Verzorgende, Verpleegkundige of Medewerker Maatschappelijke Zorg volgen. Het roc en Het Raamwerk zorgen samen voor de begeleiding van de leerlingen. Calibris faciliteert de opzet van de leerafdeling met financiele ondersteuning, producten, trainingen en adviezen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen