Arbeidscontract met omstreden lenende directeur Aveleijn beëindigd

Array

johan van praet neemt afscheidHet arbeidscontract met directeur Van Praet van zorginstelling Aveleijn in Borne is beeindigd.
De directeur van de zorginstelling Aveleijn vertrekt. Dat heeft de Raad van Toezicht van de instelling voor verstandelijk gehandicapten bevestigd. De Raad van Toezicht geeft als reden de onhoudbare situatie die is ontstaan na het verstrekken van een omstreden renteloze hypothecaire lening aan de directeur. Van Praet heeft zich ziek gemeld. Hij kreeg anderhalf jaar geleden een lening van 550.000 euro, die hij pas vanaf 2013 hoefde terug te betalen en waarover hij geen rente verschuldigd was. De ondernemingsraad blijft bij het standpunt dat ook de Raad van Toezicht moet opstappen.
De SP ontdekte de lening in het jaarverslag van de instelling in Borne. Staatssecretaris Bussemaker noemde de renteloze lening ” onbegrijpelijk”. De raad van toezicht had de lening al geschrapt, enkele dagen nadat die bekend was geworden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen