Het NHG twijfelt niet aan de integriteit van Ted van Essen

0
472

huisarts Ted van EssenHet NHG conformeert zich aan het actuele overheidsbeleid. Ted van Essen heeft als woordvoerder steeds dit actuele beleid verwoord. Het optreden van Ted van Essen in de bewuste uitzending van 4 maanden geleden was correct. Op 16 juni was het nog de intentie om iedereen te vaccineren. De aanschaf van en het ongericht profylactisch gebruik van virusremmers is door het NHG altijd ontraden.

Lidmaatschap
Bij het opstellen van de NHG Influenzarichtlijnen was het lidmaatschap van European Working groep on Influenza (ESWI) van Van Essen bekend. De aard van zijn activiteiten voor ESWI en de afwezigheid van enig persoonlijk financieel belang stonden het lidmaatschap van de NHG-werkgroep die de richtlijnen opstelde en het lidmaatschap als adviseur van de commissie van de Gezondheidsraad, niet in de weg. Het NHG twijfelt niet aan de integriteit van Ted van Essen .

Geen wederhoor
Het NHG vindt de berichtgeving in Vrij Nederland eenzijdig en tendentieus. Naast het feit dat de losse citaten uit het programma in het artikel uit zijn verband zijn gehaald, is er door de journalist geen wederhoor toegepast, noch bij de heer Van Essen, noch bij het NHG.

Bron: NHG