Tongpiercing kan leiden tot ernstige complicaties

0
956

tongpiercingMedische experts waarschuwen al langer voor de kwalijke gevolgen van orale piercings. Die kunnen de tanden beschadigen en infecties veroorzaken. Die ontstekingen kunnen vervolgens doordringen tot de hersenen en tot de dood leiden.In Groot-Brittannie is een jongeman van 22 overleden aan een infectie van de hersenen. Die ontsteking was het gevolg van een tongpiercing die hij enkele weken eerder had laten aanbrengen. Dat meldt de Britse omroep BBC.


Andere risico’s van mondpiercings zijn terugtrekkend tandvlees en langdurige bloedingen. Professor Damien Walmsley van de Britse Dental Association raadt dergelijke piercings ten stelligste af.

Vorig artikelMosadex neemt RegiPharm over
Volgend artikelOvergewicht resulteert in versnelde slijtage van gewrichten
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.