Beste hiv-zorg van Europa: Nederland komt op de vijfde plaats

aidsfondsIn een onderzoek in 29 Europese landen naar de het aidsbeleid en de zorg voor mensen met hiv kwam Luxemburg als beste uit de bus. Daarna komen Malta, Zwitserland, Finland en Nederland. Nederland wordt vooral geprezen om de preventieprogrammas en de registratie door Stichting Hiv Monitoring.

Het onderzoek, de Euro HIV Index, is gehouden door Health Consumer Powerhouse, een Brusselse denktank. De onderzoekers melden dat het aantal mensen met hiv in de Europese Unie stijgt, maar dat in een aantal landen het budget voor hiv en aids is gedaald. Voor een groot aantal groepen is er maar moeilijk toegang tot zorg te krijgen. Discriminatie van mensen met hiv komt nog veel voor op het werk en op scholen. Ook in gevangenissen wordt weinig gedaan aan preventie, vooral in Oost-Europa.
Ga voor het rapport naar http://www.healthpowerhouse.com/files/Report%20Euro%20HIV%20index%20091008-3.pdf

Bron:AllePersberichten.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen