Prijs van een miljoen euro voor goede samenwerking met de industrie

Array

research22VIRGO Consortium wint Valorisation Award 2009
De jaarlijkse kennisvalorisatieprijs van het Netherlands Genomics Initiative (NGI) is gewonnen door het VIRGO Consortium, een samenwerking van 13 onderzoeksgroepen verbonden aan vier Nederlandse universiteiten en drie farmaceutische bedrijven. Prof.dr. Albert Osterhaus, onderzoeksleider van VIRGO ontving samen met Prof. Dr. Eric Claassen en Dr. James Simon de prijs van 1 miljoen euro gisteren uit handen van Erica Terpstra tijdens het Genomics Momentum in Den Haag.

Het thema van de Valorisation Award is dit jaar ‘Exellence in Deal Making with the Industry’. Volgens de jury heeft het VIRGO Consortium een positie verworven als internationaal erkend centrum voor onderzoek naar virusaandoeningen van de luchtwegen. VIRGO heeft zich ontwikkeld tot een geïntegreerde organisatie voor onderzoek, diagnose en vaccinontwikkeling en voor advisering bij beleidsvorming, testen en regelgeving aan de grote spelers in het veld.

Doel van het Netherlands Genomics Initiative (NGI) is doorbraken in genomics op het gebied van gezondheid, agricultuur en voedsel en duurzaamheid ten goede te laten komen aan de samenleving en de economie. Daarbij is kennisvalorisatie een belangrijke ambitie. Publiek private samenwerking heeft bewezen een goede benadering te zijn om resultaten van universitair medisch onderzoek te vertalen in maatschappelijk relevante producten. De Valorisation Award 2009 is bedoeld als beloning voor een initiatief in genomics dat excelleert in deze vorm van samenwerking met de industrie.

In het VIRGO Consortium werken de volgende partners samen: Viroclinics Biosciences B.V, Intervet/Schering-Plough Animal Health, Solvay Pharmaceuticals BV en afdelingen van het Erasmus MC,  Universitair medisch centrum St Radboud, Universiteit Utrecht en UMC Groningen. Voor meer info: http://www.genomics.nl/

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen