Opdrachten in overvloed voor (pre)gepensioneerde arts

Array

‘Artsen met (pre)pensioen werken graag mee bij de opvang van tijdelijke onderbezetting in zorginstellingen. De vaste medisch specialisten hebben het vaak te druk en dat kan ten koste gaan van bijvoorbeeld de kwaliteit van het patientencontact op de polikliniek’, aldus Steef van ’t Pad Bosch van MedicalWork, een netwerk van (pre)gepensioneerde medisch specialisten. ‘Sinds de start in september 2009 blijkt dat tientallen zorginstellingen graag gebruik maken van de vakkundigheid van (pre)gepensioneerde artsen. Inmiddels zijn de eerste gepensioneerde medisch specialisten aan de slag.’

Er is in ziekenhuizen veel behoefte aan tijdelijke parttime werkkracht om de werkdruk bij de vaste staf te verminderen en zo de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Het gaat dan meestal om spreekuren en intercollegiale consulten gedurende 1 tot 2 dagen per week. Ziekenhuizen en maatschappen prefereren in zo’n geval een zakelijke overeenkomst in plaats van een arbeidsovereenkomst om flexibel te kunnen reageren op veranderende behoeften aan medisch specialistische aandacht en inzet.

Steeds meer gepensioneerde medisch specialisten melden zich aan bij het netwerk van MedicalWork. Om praktische problemen op te lossen en om zorgeloos parttime werken rondom de pensionering mogelijk te maken is MedicalWork opgericht. MedicalWork helpt de medisch specialisten en zorginstellingen bij het vinden van een doelgerichte en doelmatige samenwerking. Bovendien kunnen de medisch specialisten de administratie die voortvloeit uit of samenhangt met deze manier van beroepsuitoefening, uit handen geven aan MedicalWork.

Recente artikelen