Octapharma Group en Fresenius Kabi ondertekenen overeenkomst voor gemodificeerde Recombinante Proteïne

Array

Recombinante ProteïneLeveringsovereenkomst voor met HES gemodificeerde Recombinante Proteïne
Octapharma Group en Fresenius Kabi hebben een Vergunnings- ontwikkelings-en leveringsovereenkomst ondertekend betreffende het gebruik van Fresenius Kabi’s HESylation(R)technologie om een met HES gemodificeerde recombinante proteïne te ontwikkelen.Volgens deze overeenkomst geeft Fresenius Kabi Octapharma toestemming om haar gedeponeerd handelsmerk HESylation(R)te gebruiken. Dit technologieplatform is gebaseerd op hydroxyethyl-zetmeel (“HES”) dat wordt gecombineerd met een recombinante proteïne van Octapharma’s menselijke cellijnplatform – deze combinatie moet een therapeutische proteïne met een superieur productprofiel opleveren.

Fresenius Kabi zal trachten de proteïnemodificatie met haar HESylation(R)-technologie te bewerken en te optimaliseren en is na afloop verantwoordelijk voor de levering van het aangepaste HES-derivaat aan Octapharma. Volgens de overeenkomst zal Octapharma toezicht houden op de verdere ontwikkeling en vercommercialisering. Fresenius Kabi ontvangt voorschotten en tussentijdse betalingen, onderzoeksfondsen en royalty’s op de verkopen in ruil voor de HESylation(R)technologie.

Octapharma’s menselijke cellijn platform
De belangrijkste taak van Octapharma is de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige menselijke proteïnetherapieen van zowel menselijk plasma als menselijke cellijnen. In de afgelopen twaalf jaar heeft Octapharma succesvol het menselijke HEK293F cellijnplatform ingevoerd om een verscheidenheid aan recombinante therapeutische proteïnes op commerciele schaal te verhelderen.

In mei 2008 is er in de Verenigde Staten een nog in onderzoek zijnde nieuwe medicinale toepassing voor Octapharma’s van menselijke cellijn afgeleide recombinant FVIII ingediend. Door het expressiesysteem van een
menselijke cellijn te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld cellijnen van een hamster, verwacht men mogelijke voordelen als verbeterde proteïnefuncties, verbeterde tolerantie en de mogelijkheid van verkleinde immunogeneciteit.

HESylation(R)technologie
HESylation(R)technologie is gebaseerd op de uitgebreide expertise op het gebied van hydroxyethyl-zetmeel (“HES”) dat Fresenius Kabi tot de grootste producent van farmaceutische kwaliteit HES heeft gemaakt. HES komt voort uit wasachtig maïszetmeel en kan door de enzymen in het lichaam worden gemetaboliseerd. HES-oplossingen worden al meer dan 30 jaar op veilige wijze toegediend om een gebrek aan bloed te behandelen en de reologische eigenschappen van bloed te verbeteren.

HESylation(R)-technologie maakt een gerichte modificatie van geneesmiddelen en hun eigenschappen mogelijk door een gespecificeerde koppeling aan HES-moleculen. Hierdoor kunnen belangrijke farmacologische parameters zoals absorptie, metabolisering, halveringstijd, oplosbaarheid in water en veiligheid worden gemodificeerd.
HESylation(R)-technologie wordt gedekt door een brede portfolio van intellectuele eigendomsrechten. Voor meer details kunt u surfen naar http://www.HESylation.com.

Over de Octapharma Group
De Octapharma Group is een onafhankelijk, in Zwitserland gevestigd, biofarmaceutisch bedrijf dat over de hele wereld zaken doet. De belangrijkste taak van Octapharma is de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige menselijke proteïnen voor de behandeling van levensbedreigende ziekten.

De groep heeft meer dan 3500 werknemers in 28 landen in dienst en bezit vijf ultramoderne productiebedrijven in respectievelijk Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Zweden en Mexico. De omzet in 2008 bedroeg EUR886 miljoen, met een EBIT van EUR256 miljoen.

Voor meer informatie over Octapharma Group kunt u surfen naar de website
van het bedrijf: www.octapharma.com.

Frenesius Kabi
Frenesius Kabi concentreert zich op producten voor de therapie en behandeling van kritieke en chronisch zieke patienten in en buiten het ziekenhuis. Tot de belangrijkste producten van Fresenius Kabi horen ook
infuusoplossingen voor vochtvervanging, bloedvolumesubstitutie en intraveneus toegediende medicijnen en bovendien parenterale en enterale voeding en de medische apparaten voor de toepassing.

Fresenius Kabi heeft meer dan 20.000 werknemers over de hele wereld, een globaal netwerk van ongeveer 55 verkooporganisaties en meer dan 55 productiebedrijven. De verkopen van Fresenius Kabi bedroegen in 2008 EUR2.495 miljoen en de bedrijfswinst (EBIT)EUR443 miljoen. Fresenius Kabi AG is een 100% dochteronderneming van de zorggroep Fresenius SE.

Voor meer informatie over Fresenius Kabi kunt u surfen naar de website
van het bedrijf: www.fresenius-kabi.com.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen