Met Aids en HIV weer welkom in de Verenigde Staten

Array

aids rood lintMensen met aids of hiv zijn vanaf 1 januari weer welkom in de Verenigde Staten. President Barack Obama maakt een einde aan de regeling die buitenlanders met hiv de toegang tot het land ontzegt, en wil daarmee het stigma op de ziekte wegnemen. De maatregel werd 22 jaar geleden ingevoerd omdat de VS hiv en aids als bedreiging zagen. Maar dat leidde tot averechtse effecten. Mensen lieten zich bijvoorbeeld niet meer testen, en personen die besmet waren, ontkenden het. Volgens Obama hebben die ongewenste bij-effecten uiteindelijk veel te lang bijgedragen aan de verspreiding van de ziekte, in plaats van het tegengaan ervan.

Hij zei verder dat als Amerika het voortouw wil nemen bij de bestrijding van hiv en aids, het daar ook naar moet handelen. In de hele wereld zijn naar schatting 33 miljoen mensen besmet met hiv, van wie een miljoen in de VS. Het virus kan aids veroorzaken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen