Bolkestein opent foto-expositie in Sophia-Erasmus MC

Array

Afrikaanse_moeder_met_kindFrits Bolkestein opent 10 november in de hal van het Erasmus MC-Sophia een foto-expositie over Sierra Leone. De tentoonstelling, die aandacht vraagt voor de strijd tegen moeder- en kindsterfte in Afrika, zal tot januari 2010 in het Sophia hangen.

Rondreis
Bolkestein is lid van het comité van aanbeveling van de Rotterdamse Lion Heart Foundation. Deze organisatie steunt in Sierra Leone een aantal ontwikkelingsprojecten onder de noemer: ‘Best of Both Worlds’-programma.
Fotografe Cornelie de Jong heeft in opdracht van de Foundation een rondreis gemaakt langs deze projecten. Het resultaat van de reis, een serie foto’s, hangt van 10 november tot begin januari 2010 in het Erasmus MC-Sophia.

Geen grenzen
Bolkestein zal in zijn speech zijn dank uitspreken aan het Erasmus MC-Sophia voor de gastvrijheid en spontane medewerking aan het realiseren van de foto-expositie. ‘Dat juist één van de meest vooraanstaande Westerse kinderziekenhuizen zich hiermee inzet voor dat andere kinderziekenhuis, diep in het binnenland van Sierra Leone, geeft aan dat de strijd tegen moeder- en kindsterfte geen grenzen kent’ zo laat de Lion Heart Foundation in een verklaring weten.

Recente artikelen