Ideeën om de zorg te verbeteren?

Array

ZIP_tegoedbon_bannerVraag vandaag nog een zorginnovatietegoedbon voor kennis aan!
Loopt u rond met een innovatief idee om de zorg te verbeteren? Zorg er dan voor dat het niet bij ideeen blijft en vraag vandaag nog een Zorginnovatievoucher van het Zorginnovatieplatform (ZIP) aan. Deze tegoedbon voor kennis helpt u bij de eerste stappen in het innovatieproces. U kunt de vouchers nog tot 31 december 2009 aanvragen. Wacht daarom niet te lang, want op=op!

Zorginnovatievouchers: een tegoedbon voor kennis
U wilt innoveren, maar beschikt niet over de juiste kennis? Met een Zorginnovatievoucher kunt u deze kennis inkopen bij een organisatieadviesbureau of kennisinstelling. Bijvoorbeeld voor het opstellen van een plan van aanpak of het uitvoeren van een marktonderzoek. Er zijn kleine (2.500 euro) en grote (7.500 euro) vouchers beschikbaar.

Wie het eerst komt…
In totaal worden dit jaar duizend vouchers uitgegeven. Dit werkt volgens het principe ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Vraag daarom zo snel mogelijk – maar uiterlijk 31 december – een voucher aan. Dit kan via de website van SenterNovem, die de regeling namens het ZIP uitvoert. Op deze site vindt u alle informatie over de vouchers en ziet u ook bij welke organisaties en instellingen u deze kunt inwisselen.Samen sta je sterk
Naast de vouchers heeft het ZIP nog andere financiele middelen voor zorginnovators beschikbaar. Bijvoorbeeld de (Pré-) Zorg InnovatiePrestatieContracten (ZIPC) die MKB-ondernemers en zorgaanbieders uitdagen om samen de zorg te verbeteren. Immers, samen sta je sterk! De ZIPC’s bestaan uit twee fasen: de Pré-ZIPC (voorbereiding) en de ZIPC (uitvoering). Uw aanvraag voor de Pré-ZIPC kunt u nog indienen tot het eind van dit jaar. Wacht daarom niet te lang!

Innovatoren in de zorg ontmoeten elkaar tijdens het ZIP Café

Het ZIP organiseert iedere tweede dinsdag van de maand een ZIP Café waar zorginnovators elkaar informeel ontmoeten. Het ZIP Café op 8 december staat in het teken van het financiele instrumentarium van het ZIP. SenterNovem en het ZIP zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Wees welkom! Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Vanaf 17.30u, Grand Cafe Maria, Mariaplaats 50 in Utrecht. Meer informatie op de website.

Meer informatie
Het financiele instrumentarium van het ZIP is bedoeld voor zorginnovaties gericht op chronisch zieken of ouderen. Alle informatie vindt u www.senternovem.nl/zorg. U kunt ook mailen naar [email protected]. Meer informatie over het ZIP staat op www.zorginnovatieplatform.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen