Arbodienst kiest voor private zorginstelling

Array

WerkplekVerzuimVitaal werkt samen met U-Center
Arbodienst VerzuimVitaal gaat werknemers met een burn-out of alcoholprobleem doorsturen naar private zorginstelling U-center. VerzuimVitaal verwacht dat steeds meer arbodiensten gebruik zullen maken van private zorginstellingen.

Sinds mei 2009 vergoeden zorgverzekeraars 70 tot 100 procent van de behandelingen die worden uitgevoerd in een private zorginstelling. Dat is een van de redenen dat VerzuimVitaal heeft besloten samen te werken met U-center. Daarnaast beschikt U-Center over meer expertise en kan het daardoor betere zorg verlenen. Werknemers kunnen na behandeling eerder aan het werk.

Spoedig herstel en kortere wachttijd
Voor Ad Smit, directeur van VerzuimVitaal, is er aantal redenen om te kiezen voor U-Center. ‘De belangrijkste is dat de behandelingen die U-Center op het gebied van burn-outs en alcoholverslavingen aanbiedt, door reguliere zorginstellingen niet worden aangeboden.’

Een behandeling bij U-Center duurt gemiddeld zes weken. Dat is een groot verschil in vergelijking met de behandelperiode in een reguliere zorginstelling. Daar is een patient vaak minstens een jaar uit de roulatie en duurt het herintredingproces een stuk langer. Smit: ‘Maar minstens even belangrijk is dat een werknemer die eindelijk zover gekregen is dat hij behandeld wil worden binnen 24 uur terecht kan bij U-Center.’

Hierdoor is de kans dat de werknemer zich terugtrekt, zoals nu vaak gebeurt als hij moet wachten, vrijwel afwezig. Smit: ‘Iedereen is hier blij mee. De werknemer wordt snel en adequaat geholpen en de werkgever bespaart tienduizenden euro’s aan loonkosten.’

Over VerzuimVitaal

VerzuimVitaal heeft is een arbodienst ‘nieuwe stijl’, die veel werkt voor landelijke ketens, branches en MKB-bedrijven. Het is een van de meest betrokken en ondernemende dienstverleners op het vlak van gezond ondernemen.
VerzuimVitaal bereikt met haar demedicaliserende aanpak gemiddeld 25% verzuimreductie bij nieuwe klanten, gecombineerd met een zeer hoge klanttevredenheid.

Over U-Center

U-Center is de eerste luxe privékliniek in Nederland voor professionele behandeling én nazorg van mensen met een depressie, verslaving (alcohol, drugs, medicatie, gokken), angsten, burnout en/of trauma. De (BIG-geregistreerde) staf van U-center biedt een breed scala aan korte maar intensieve behandelingen. De samenwerking met de Faculteit Psychologie van Maastricht University levert U-Center de nieuwste internationale wetenschappelijke inzichten. De ligging van de luxe accommodatie -in het Zuid-Limburgse heuvelland- garandeert herstelbevorderende rust en de vereiste privacy.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen