Loonsverhoging en meer tijd voor cliënt graag!

Array

verpleegkundigenUitkomst enquête onder ABVAKABO FNV-leden verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg
Bijna de helft (44 procent) van de ABVAKABO FNV-leden werkzaam in de thuiszorg of verpleeg- en verzorgingshuizen vindt de looneis het belangrijkste onderhandelpunt voor de nieuwe cao. Ruim eenderde (34 procent) pleit voor meer tijd voor de client. Dat blijkt uit een online enquête van ABVAKABO FNV onder haar leden. Volgend jaar maart gaan de onderhandelingen voor de cao VVT (Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg) van start. De vakbond is daarom nu al bezig de wensen van leden te inventariseren.

Vorige maand heeft ABVAKABO FNV ook een aantal verpleeg- en verzorgingshuizen bezocht om rechtstreeks met de medewerkers te praten. Daaruit bleek dat er vooral behoefte was aan meer tijd voor de client.

Ruim 1300 leden hebben de online enquête ingevuld en nog eens bijna 600 medewerkers hebben de kaart ingevuld tijdens de werkvloerbezoeken. Gelukkig hoeft er niet te worden gekozen voor slechts één onderhandelpunt; ABVAKABO FNV neemt alle punten mee in het bepalen van de inzet. Aan de hand van de uitkomsten van deze enquête en het overleg met de Landelijke Advies Commissie wordt de conceptinzet bepaald, waar leden eerst op mogen reageren. In februari valt de uiteindelijke inzet op de mat bij de werkgevers.

Bron: ABVAKABO FNV

Rob

Recente artikelen