Introductie van de VCD Veiligheid Suite

Array

e-healthIn Nederland ontbreekt een duidelijk inzicht in de veiligheidsproblemen in de Zorg. Dat komt doordat incidenten niet systematisch worden geregistreerd en geanalyseerd. Bovendien zijn de verantwoordelijkheden voor kwaliteit en veiligheid niet helder gedefinieerd. Het resultaat? Van incidenten wordt niet geleerd en de kosten lopen op. Deze maand wordt de VCD Veiligheid Suite geïntroduceerd. Het gaat om een state-of-the-art online systeem voor incident management. De VCD IT Groep is reeds 30 jaar actief in de Zorg en beschikt daardoor over diepgaande kennis van de processen in deze branche. Op basis van deze kennis en ervaring is de VCD Veiligheid Suite ontwikkeld.

Marcel Nijp, manager business development bij VCD, vertelt enthousiast over de VCD Veiligheid Suite: “Wij hebben heel veel klanten in de Zorg en we kregen vaak de vraag of we een systeem hadden voor incidentmanagement. Daar moesten we steeds ontkennend op antwoorden en uit onderzoek in de markt bleek dat er ook nog geen goede applicatie beschikbaar was. Omdat wij al veel ervaring met veiligheid in de Zorg, zoals bijvoorbeeld in het kader van medicatieveiligheid, besloten we dat we hier op in moesten haken. En de VCD Veiligheid Suite is het resultaat.”

De VCD Veiligheid Suite is een online applicatie voor het melden, analyseren, registeren en rapporteren van incidenten. Het systeem stelt een zorginstelling in staat om effectief en gericht met incidenten om te gaan. Het voldoet aan alle eisen met betrekking tot incident registratie. Hierbij kan gedacht worden aan de HKZ-norm, NTA 8009:2007 en het classificatiesysteem GGZ.

“VCD is aanwezig bij het Kwaliteitsfestival op 26 november a.s. in Ede en dat is het moment dat we de VCD Veiligheid Suite voor het eerst groots presenteren in de markt”, aldus Nijp. “We verwachten veel van de applicatie. Het biedt de oplossing voor een zeer actueel vraagstuk en door het leereffect kunnen zorginstellingen repeterende problemen voorkomen en veel geld besparen.”

Bron: VCD

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen