50% zorgverzekerden van plan over te stappen bij gering premievoordeel

procentOp basis van onderzoek uitgevoerd in opdracht van de Stichting Zorg voor Koopkracht blijkt dat 50% van de ondervraagden dit jaar voornemend is te wisselen van zorgverzekeraar bij een voordeel op de premie van minder dan 100 euro per jaar. Ruim een kwart (27%) van de ondervraagden overweegt überhaupt te switchen, ongeacht wat het premievoordeel is. Mannen overwegen vaker te switchen dan vrouwen (33% versus 20%). Voor vrouwen is tot 100 euro voordeel per jaar al voldoende terwijl voor mannen dit veel minder de moeite loont (62% versus 35%)

Collectiviteitskorting
De belangrijkste drijfveer om over te stappen (39%) blijkt een hogere korting op de premie te zijn. In 2009 heeft 62% van de Nederlanders een collectieve korting op zijn of haar zorgverzekering. Veel Nederlanders (3,8 miljoen) betalen momenteel onnodig teveel voor hun zorgverzekering. Bij hen is vaak niet bekend dat zij (ook zonder werkgever) in aanmerking kunnen komen voor een collectiviteitskorting zelfs bij hun huidige verzekeraar. De Stichting Zorg voor Koopkracht heeft zich als doel gesteld zoveel mogelijk Nederlanders hierover te informeren en doet dit sinds 2005 op de site Zorgpremiekorting.nl.

Onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Insights4action. Het betreft een (ee)nqueteonderzoek waarbij respondenten afkomstig zijn van websitebezoek en directe uitnodiging.

Bron: Zorgpremiekorting.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen