Vandaag Wereld Aids Dag 2009

0
184

aids rood lintOp 1 december is het Wereld Aids Dag. Die dag staat de strijd tegen aids overal ter wereld in de schijnwerpers. Wereldwijd wordt er aandacht gevraagd voor de aidsproblematiek en om op te roepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids. Ook in nederland vinden er veel initiatieven, evenementen en acties plaats.

1 december | Campagne STOP AIDS NOW!
Traditiegetrouw lanceert STOP AIDS NOW! haar campagne rondom Wereld Aids Dag. Op TV, in abri’s, op internet en in kranten is ruime aandacht voor de wereldwijde aidsproblematiek van dit moment. Meer nieuws volgt.

1 december | Get the Virus… against aids
Wereld Aids Dag is hét moment om jouw betrokkenheid bij de aidsproblematiek te tonen. Heb je binnenkort iets te vieren, organiseer je een netwerkborrel, een sportwedstrijd of een etentje? Organiseer het eens anders. Kijk snel op: www.getthevirus.nl

1 december | Nationaal Congres Soa*Hiv*Aids
RAI Amsterdam Meer informatie en inschrijven.

1 december | LoveDance Wereld Aids Nacht | zaal open 20.30 uur | Programma
LoveDance is het Avond- & Nachtspektakel in Paradiso te Amsterdam en vindt dit jaar plaats op dinsdag 1 december 2009. LoveDance is een feestelijke en stijlvolle afsluiting van WereldAidsdag. Deze zesde editie van de LoveDance is een speciaal benefiet evenement ten bate van het Aids Fonds. De kaarten zijn te koop online via:
www.ticketservice.nl, www.paradiso.nl

1 december | Adonis No Aids 16.00 – 20.00 uur | Programma
Dolly Bellefleur viert haar 20ste verjaardag met de Veilig Vrijen Varietéshow in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Lokatie: IHLIA-plein, entree gratis.

1 december | Hiv Vereninging Nederland | Brei een sjaal!
Brei een sjaal voor Wereld Aids Dag en geef symbolisch warmte aan iemand met hiv. Lees meer

30 november t/m 4 december | Onze Lieve Vrouwen Gasthuis | gratis hiv – sneltest
Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) biedt een gratis hiv-sneltest aan. De sneltest wordt discreet en anoniem afgenomen en de testuitslag is binnen 15 minuten bekend. Direct na de test kan een aidsconsulent geconsulteerd worden voor het verstrekken van informatie en verlenen van psychosociale hulp. Meer info

26 november t/m 1 december | LOVE LIFE FESTIVAL
Den Haag viert met een opvallende communicatiecampagne het Love Life Festival. De gemeente wil op deze manier vooral jongeren (18 – 28 jaar) bereiken met de boodschap: ’seks mag, have fun, maar vrij veilig, altijd!’ Meer info

Bron: StopAidsNow

Vorig artikelInhaalronde voor misgelopen prik bij GGD
Volgend artikelKwaliteitsAcademie Nederland biedt zorgprofessionals permanente educatie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.