Verbazing Tzorg over onjuistheden vakbond

Array

tzorg1Tzorg is verbaasd over de onjuistheden die vakbond AbvaKabo FNV verspreidt over het bedrijf rondom de nieuwe situatie voor huishoudelijke verzorging per 1 januari in Twente. Uitspraken door de vakbond in de media over arbeidsvoorwaarden en de bedrijfsvoering van Tzorg kloppen niet.

Tzorg is na een aanbesteding per 1 januari 2010 een van de nieuwe dienstverleners voor huishoudelijke verzorging in de regio Twente. Ondanks een voorstel van AbvaKabo FNV en TSN aan de partijen Livio, Carint Reggeland en Zorgaccent Thuiszorg Noord West blijken veel medewerkers alsnog voor Tzorg als nieuwe werkgever te kiezen. Tzorg begrijpt de teleurstelling bij AbvaKabo FNV over het feit dat werknemers andere keuzes maken, maar vindt dat geen reden om onjuistheden over Tzorg te uiten.

AbvaKabo FNV suggereert dat thuiszorgwerknemers in Twente er bij Tzorg flink op achteruit gaan qua arbeidsvoorwaarden. Dit is onjuist. Tzorg biedt evenals TSN behoud van arbeidsvoorwaarden.

De vakbond noemt de dienstverlener ’schoonmaakbedrijf T-zorg’. Het bedrijf Tzorg is een, in de markt voor huishoudelijke verzorging, gespecialiseerd bedrijf met jarenlange ervaring en vele tevreden clienten en personeelsleden in tientallen gemeenten.

Voor AbvaKabo FNV is TSN blijkbaar een zorgverlener en Tzorg een schoonmaakbedrijf. Tzorg wijst erop dat ze weliswaar schoonmaakbedrijf CSU als moeder heeft, maar dat ook TSN in eigendom is van schoonmaakbedrijf Asito. De vakbond lijkt met twee maten te meten. Tzorg hoopt dat wordt ingezien dat het bedrijf niet de veroorzaker is van de verschuivingen in de thuiszorg in Twente, maar juist een oplossing voor personeel en clienten binnen de huishoudelijke verzorging. Tzorg verwelkomt personeel en hun clienten dan ook van harte. Tzorg hanteert daarvoor geen deadline.

Tzorg

Tzorg is leverancier van hulp in de huishouding in tientallen gemeenten in Nederland. Tzorg onderscheidt zich door de persoonlijke aandacht voor clienten en de kwaliteit van de dienstverlening. De continuïteit in hulpverlening door Tzorg is voor clienten, maar ook voor veel gemeenten een belangrijke reden om gebruik te maken van de dienstverlening van Tzorg. Zorg en aandacht voor de client staan bij Tzorg voorop. De wensen en gewoonten van de client vormen het uitgangspunt bij het verrichten van de werkzaamheden. Meer informatie via www.tzorg.nl.
Bellen kan 24 uur per dag, zeven dagen per week naar 088-0025500 (lokaal tarief).

Bron: Tzorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen