Dood kinderen niet door griepvaccin

Array

mexicaanse griepOnderzoek heeft geen relatie aangetoond tussen de dood van twee kinderen en hun inenting met het vaccin tegen de Mexicaanse griep kort daarvoor.

Een 2-jarige jongen overleed anderhalve dag na de vaccinatie. Onderzoek wees uit dat hij al was besmet met de griep. Een 3-jarige jongen stierf vijf dagen na de vaccinatie aan een hartaandoening. Dat heeft het centrum voor bijwerkingen Lareb woensdag bekendgemaakt. Het centrum stelde het onderzoek vorige week in.

Bij de meeste bijwerkingen (ruim twee derde) van de vaccinaties bij kinderen die worden gemeld, gaat het om koorts. Dat het vaccin Pandemrix die bijwerking kan hebben, is bekend. Tot nu toe ontving Lareb 2930 meldingen over dat vaccin.

32 kinderen, van wie 20 met koortsstuipen, moesten kort naar het ziekenhuis. Ook meldden veel ouders dat hun kinderen pijn en zwellingen op de arm en hoofdpijn hadden. Ook braken kwam relatief veel voor.

Volgende week begint de tweede vaccinatieronde voor kinderen en de huisgenoten van jonge baby’s. Mensen die de eerste ronde door overmacht hebben gemist, kunnen nu alsnog de prik halen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen