VUmc gaat naar de beurs

VU medischVU medisch centrum staat vrijdag 11 en zaterdag 12 december op de Carrièrebeurs Zorg & Welzijn in de Amsterdamse RAI. Verpleegkundigen van VUmc spelen hier zeer realistische medische gebeurtenissen na. De bezoekers kunnen direct reageren en zelfs meespelen. Zo krijgen beursgangers een goed indruk van het werken bij VUmc: over de dynamische werkomgeving en de betrokken werksfeer op de afdelingen.

VU medisch centrum heeft altijd plaats voor nieuw verpleegkundig talent. Om potentiele medewerkers te interesseren is er de speciale werkensite ( www.vumc.nl/werken ) en staat VUmc ook op de Carrièrebeurs Zorg & Welzijn. Niet alleen met de gebruikelijke beurspresentatie. VUmc gaat een stapje verder en brengt de dagelijkse praktijk naar de beurs! Speciaal ontwikkelde scènes, zo uit de dagelijkse praktijk, geven een goed beeld van waarmee verpleegkundigen in VUmc bezig zijn. Daarbij is zeker oog voor de bijzondere sfeer waar VUmc om bekend staat: werken aan topzorg in een persoonlijke en warme werksfeer.

Beursbezoekers kunnen ook kennismaken met VUmc’ers. Zeker 20 verpleegkundigen met verschillende specialisaties vertellen over de bijzondere werksfeer en mogelijkheden die zij krijgen om zich verder te ontwikkelen. Zoals bijvoorbeeld:

Kwint Jonker, verpleegkundige special care/cardiologie en cardiochirurgie
“Ik krijg hier heel veel vrijheid om nieuwe initiatieven te ontwikkelen Er wordt hier bovendien veel rekening gehouden met het rooster qua werkdagen en tijden. De sfeer is heel open en levendig.”

Lan Vu, verpleegkundige interne geneeskunde
“De unieke ziektebeelden maakt het voor mij extra uitdagend om in VUmc te werken.”

Gerard van Tricht, praktijkopleider intensieve zorg ” VUmc heeft met de Amstel Academie een van de grootste opleidingscentra van Nederland voor verpleegkundigen in huis waar diverse vervolgopleidingen kunnen worden gevolgd. En er zijn ook mogelijkheden voor herintreders en voor verpleegkundigen die nog niet precies weten op welke zorgeenheid ze willen werken of op welk specialisme ze zich willen toeleggen.”