Voor babys en jonge kinderen nu bredere bescherming mogelijk tegen pneumokokkenziekten

0
253

pneumococcenvaccinPrevenar 13® in Europa geregistreerd
De Europese commissie heeft het vaccin Prevenar 13 van Wyeth per 9 december 2009 goedgekeurd. Prevenar 13, (pneumokokkenconjugaatvaccin, 13 valent) is geregistreerd voor actieve immunisatie van kinderen van 6 weken tot 5 jaar ter voorkoming van pneumokokkeninfecties (zoals levensbedreigende hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging evenals middenoorontsteking en longontsteking) veroorzaakt door dertien subtypen van de pneumokokkenbacterie. Prevenar 13 is de logische opvolger van het bestaande vaccin Prevenar® en biedt de breedste directe bescherming met pneumokokkenconjugaatvaccins aan babys en jonge kinderen tegen pneumokokkenziekten. Prevenar 13 is ontwikkeld op de wetenschappelijke basis van Prevenar en maakt gebruik van hetzelfde beproefde dragereiwit. Met dit dragereiwit bestaat meer dan 20 jaar ervaring. Sinds de introductie in 2000 is Prevenar beschikbaar in meer dan 100 landen en maakt het deel uit van de vaccinatieprogramma’s in meer dan 40 landen, waaronder Nederland. Tot op heden zijn wereldwijd meer dan 300 miljoen doses verstrekt.

Volgens de Wereld Gezondheids Organisatie (World Health Organization, WHO) vormen pneumokokkenziekten één van de belangrijkste met vaccins te voorkomen doodsoorzaken wereldwijd bij kinderen tot vijf jaar1. Pneumokokkenziekten is de verzamelnaam voor ziekten die worden veroorzaakt door de bacterie Streptococcus pneumoniae. De bacterie kent tot nu toe 91 subtypen die (levensbedreigende) hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging kunnen veroorzaken.

EU Marketing AuthorizationPressRelease 12.11.09 Final

Bron: Wyeth

Vorig artikelStop met roken games
Volgend artikelE-health ondernemerschap simplistisch?
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.