Stichting Philadelphia Zorg weer zelfstandig

0
286

philadelphia-medicalfacts-c-29401De organisatie voor verstandelijk gehandicapten Philadelphia stapt uit mega-instelling Espria. Philadelphia heeft dat vrijdag bekendgemaakt. Philadelpia richtte in april vorig jaar samen met een aantal andere instellingen Espria op. De zaak werd een groot fiasco. De schulden waren enorm. Er kwamen veel verhalen naar buiten over zelfverrijking, geldsmijterij en megalomaan gedrag. Er zijn conclusies getrokken maar veel in buiten het oog van de media gebleven. Een faillissement dreigde en topbestuurders moesten opstappen vaak met een flink ontslagvergoeding. De nieuwe leiding wil nu weer terug naar de kerntaken van Philadelpia: goede zorg voor verstandelijk gehandicapten. De financien moeten weer gezond worden gemaakt.Voorzitter Raad van Bestuur, Greet Prins, tekende vrijdag 11 december in Nunspeet officieel voor de zelfstandigheid van Philadelphia.

In april 2008 richtte Philadelphia samen met Evean Groep en Woonzorg Nederland het samenwerkingsverband Espria op. Vervolgens openbaarden zich financiele problemen die noodzaakten tot een herbezinning. Philadelphia gaat zich de komende tijd volledig richten op haar kerntaak: de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Speerpunt is het herstel van de financiele positie om de continuïteit en kwaliteit van zorg te garanderen. De verwachte omzet van Philadelphia in 2009 is circa € 300 miljoen en het verwacht resultaat over 2009 € 10 miljoen positief. Philadelphia blijft zorgvuldig kijken naar een juiste balans tussen zorg en zakelijkheid.De Raad van Toezicht van Philadelphia, te weten Roel Robbertsen, Ina van Berckelaer-Onnes, Arjan Kaaks, Roel Steenbergen en Rob Florijn, is vanaf afgelopen vrijdag officieel ingesteld. Greet Prins is officieel Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Bron: MedicalFacts, ANP & Veluweland

Vorig artikelIGZ pakt verkoop test voor Mexicaanse griep aan
Volgend artikelWebsite IGZ door technische problemen off-line
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.