Publicatie tussenreleases AORTA v6.5 en v6.6: UZI-reservepas en SHA-2

Array

uzi-pasUZI-pas kwijt of defect? AORTA-publicatie v6.5: UZI-reservepas biedt de zorgverlener de mogelijkheid om bij verlies of defect van de UZI-pas binnen een uur weer aan het werk te kunnen. De 6.6: SHA-2 publicatie beschrijft voor u de verplichte aanpassingen in de systemen, welke per 1 januari 2011 doorgevoerd moeten zijn.

AORTA v6.5 tussenrelease: UZI-reservepas
Dit is een optionele release en betreft de functionele uitbreiding voor de nog uit te geven reservepas naast de UZI-(hoofd)pas. De zorgverlener of medewerker kan hiermee bij verlies of defect in principe binnen een uur weer verder met de reguliere werkzaamheden. De publicatie van de AORTA-basisinfrastructuur is aangepast om gebruik te kunnen maken van deze reservepas. Voor deze release zijn afhankelijk van de implementatie door de leverancier software updates nodig.

Klik hier om naar de pagina AORTA v6.5 tussenrelease: UZI-reservepas te gaan.AORTA v6.6 tussenrelease: SHA-2
Deze release beschrijft de verplichte aanpassingen voor de systemen voor het gebruik van SHA-2. Dit is nodig om de internationale ontwikkelingen te volgen, SHA-s moet per 1 januari 2011 doorgevoerd te zijn. SHA-2, de opvolger van SHA-1, is een ondertekeningsalgoritme en dient het beveiligingsniveau te waarborgen. De UZI-passen en certificaten van het CIBG worden vanaf november 2010 voorzien van een nieuwe ondertekeningsalgoritme. Om deze nieuwe generatie passen correct te identificeren en autoriseren zijn wijzigingen in de publicatie van de AORTA-basisinfrastructuur doorgevoerd. Hiervoor moet ook binnen XIS-applicaties, GBZ’en en LSP, SHA-2 (naast SHA-1) ondersteund worden. Deze aanpassingen aan de XIS-applicatie vereisen een lichte (her)kwalificatie. Iedere leverancier kan zich melden bij het Nictiz-Testteam om te toetsen of de applicatie op tijd de nieuwe passen ondersteunt.

Klik hier om naar de pagina AORTA v6.6 tussenrelease: SHA-2 te gaan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen