Tactus breidt uit naar Groot-Brittanië

0
379
alcohol verslavingLookatyourdrinking.com is gebaseerd op de succesvolle internetbehandeling Alcoholdebaas.nl die Tactus Verslavingszorg heeft ontwikkeld voor mensen die zich zorgen maken over hun drinkgewoontes. Men kan hier online behandeling volgen bij alcoholproblemen. De Tactus-site is nu bijna vijf jaar online en sinds de start zijn er duizenden mensen geholpen die anders mogelijk hun weg naar de verslavingszorg niet hadden gevonden. Tactus bereikt hiemee namelijk nieuwe doelgroepen zoals vrouwen, werkenden en hoger opgeleiden.

In Groot-Brittanie kent men deze vorm van behandelen nog helemaal niet. De opzet van de Engelstalige site is vergelijkbaar met de Nederlandse versie van Tactus. De website bestaat uit vijf onderdelen: een informatieve website, online lotgenotencontact, de internetbehandeling, nazorg (individueel en groep) en wetenschappelijk onderzoek.
De informatieve website is voor iedereen toegankelijk en bevat feiten over alcohol en de risico’s van overmatig alcoholgebruik. Op de website is ook een forum voor lotgenotencontact, zonder tussenkomst van een hulpverlener. Hier kunnen de deelnemers ervaringen uitwisselen over het omgaan met een alcoholprobleem en profiteren van elkaars tips en ondersteuning.


Bron: Tactus