Zorg mensen met een zintuiglijke beperking verbeterd

Array

InspectieGezondheidszorgNieuws van: Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ)

De 24-uurs zorg aan mensen met een visuele en/of auditieve/communicatieve beperking is over het algemeen op orde. Dat stelt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in het rapport dat vandaag verschijnt.

Verbeteringen
De IGZ constateert in haar rapport dat er geen sprake is van structurele sectorbrede risico’s. Zo was in de meeste organisaties de medezeggenschap formeel goed geregeld en waren de meeste clienten tevreden over de regie die ze over hun eigen leven hadden. Hoewel de sector dus al veel zaken goed op orde heeft, vindt de IGZ verdere verbeteringen wel noodzakelijk. Verbeteringen zijn vooral nodig bij grote landelijke concerns. De knelpunten waar de IGZ hier risico’s ziet zijn niet nieuw, in 2003 signaleerde zij dit ook al. Met name de behandelplannen zijn in grote concerns nog niet voldoende op orde.

Maatregelen
Organisaties die op één of meerdere risicoaspecten een matig tot hoog risico scoorden, moesten een verbeterplan opstellen. Organisaties die op aspecten een hoog tot zeer hoog risico scoorden hebben al acties tot verbetering ondernomen. De IGZ blijft de ontwikkelingen in de sector volgen. Zij zal vervolgbezoeken afleggen en legt waar nodig maatregelen op.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen