Klokkenluider en Huisarts Van der Linde schildert huisarts af als de zakkenvullers van de Mexicaanse griep

2
828

Ook dit zijn zakkenvullersHuisartsen verdienen flink aan de Mexicaanse griep
De Telegraaf kopt vandaag over de verdiensten van de huisarts aan de Mexicaanse griep.Raar verhaal, want de huisarts is de laatste jaren te fors gekort. Al snel blijkt het een mening te zijn van huisarts Hans van der Linde, die praktijk houdt in Capelle aan den IJssel. Volgens huisarts Van der Linde ontvangt een huisartsenpraktijk 10.000 euro voor de Mexicaanse griepprik. “Geld over de balk”, noemt Van der Linde het in Trouw.

En hiermee zijn Trouw en de  Telegraaf blind meegegaan met een huisarts die vooral ten strijde trekt tegen Big Farma. De huisarts uit Capelle aan de IJssel staat bekend om zijn kruistochten tegen de farmaceutische industrie. Volgens Van der Linde verzinnen geneesmiddelenbedrijven ziekten en overdrijven zij de ernst van relatief kleine gezondheidsproblemen om meer winst te maken. Huisarts Hans profileert zich in de media als een onverzettelijke KLOKKENLUIDER, die fel campagne voert tegen de groeiende invloed van de farmaceutische industrie op het voorschrijfgedrag van artsen, die zich daartoe massaal laten omkopen. Een weinig genuanceerd beeld van een huisarts die vooral een kruistocht voert tegen omkopingspraktijken farmaceutische industrie. Een huisarts die net te vaak samen met Joop Bouma & Antoinette Hertsenberg tendentieuze TV-momentjes tegen Big Farma organiseren…..

Joop, Hans en Antionette hebben een eenzijdige visie, Rayon Managers en Big Farma zijn slecht.  Kwalijk dat Hans van der Linde de zijn eigen huisartsenkring nu stigmatiseert als zakkenvullers. Met het stuk heeft Van der Linde kennelijk weer een doel bereikt: contra-productieve communicatie voor de huisartsgeneeskunde middels een sappig zakkenvul-verhaal over de rug van collega huisartsen. Ik ben benieuwd wat Hans straks bedenkt rond het Thema Q-koorts om Big Farma aan te pakken.

Vorig artikelIGZ rapport: Het resultaat telt! 2008
Volgend artikelNog te weinig invloed van verzorgenden op de invoering van het zorgleefplan
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 REACTIES

 1. Ik ben niet zo’n fan van Big Farma: ik houd zelf de farmaceutische industrie ver buiten de deur. En ik ben er nog steeds niet uit wat de rol is geweest van de farmaceutische industrie bij de besluitvorming om in Nederland vast te blijven houden aan 2 griepprikken per persoon. Maar wat huisarts vd Linde nu zegt, raakt kant noch wal.

  Tegen wil en dank ben ik als huisarts gedwongen veel werk te steken in de vaccinaties voor de “Mexicaanse Griep”. De vergoeding per prik is minder dan de vergoeding per prik voor de reguliere griepvaccinatie en kostte mij wel meer geld en werk: drukwerk en extra portokosten om de doelgroepen uit te nodigen. De selectie van doelgroepen, door de lastige logistiek meer tijd nodig voor de vaccinatie, dus inhuren van extra personeel en meer overuren uitbetalen, een registratie die ingewikkelder is dan die van de reguliere griepprik ivm de verschillende batchnummers van de vaccins etc.

  Van het geld (overigens geen 10.000 euro) kan ik echt geen wereldreis maken; het geld gaat o.a. op aan de toegenomen praktijkkosten bij al 5 jaar gelijkblijvende inkomsten. Ik had me eerst “rijk” gerekend, maar er blijft echt veel minder van het geld over dan ik van te voren bedacht had (mijn nieuwe camera zal dus nog even moeten wachten). Wat 2010 ons gaat brengen qua bezuinigingen moet ik nog narekenen. Voorlopig vind ik het heel kwalijk dat deze huisarts zijn collegae huisartsen in een kwaad daglicht plaatst.

  Ik hoop dat hij in 2010 een mooie wereldreis maakt van zijn verdiende griepcenten, maar ik adviseer hem niet meteen al zijn geld uit te geven, want hij zou het nog wel eens hard nodig kunnen hebben volgend jaar!

 2. Hier kunnen we inderdaad van een contra-productiviteit spreken als we spreken over het delen van een scepsis over de belangen van de pharmaceutische industrie aangaande bijvoorbeeld dit mexicaanse griep virus-vaccin… De huisartsenpraktijken worden zelfs onder druk gezet om vaccinatie ermee te verspreiden, dus hun belasteren van winsthandel als ‘end-seller-user’ is niet bepaald de boodschap die overgebracht moet worden. Om te beginnen heeft minister Klink WVS heel veel van die vaccinaties ingekocht, en daar moet hij ook weer vanaf; over marktwerking gesproken… Dus laat ik dan enige informatie met u delen, die mij bekend is geworden hierover.

  Op zich kan ik wel meegaan in het idee dat medicaties op de markt gebracht worden met naderhand voor het reeds ontwikkelde medicijn bijgezochte ziekten, het DSM-IV model zit er vol mee. (DSM-IV model is het diagnostisch statisch handboek voor de psychiater, een handboek waarmee voor prakrisch iedere Nederlander een geestelijke aandoening toegedicht kan worden…, terwijl van geen enkele medicatie vaststaat of deze curatief is. Ondanks het gegeven dat men uitgaat van het idee van biochemisch disfunctioneren van de hersenen, is er geen enkele bloedproef aan te pas gekomen, zowel vooraf als achteraf om een ziekte en een psychomedicatie in zijn werking aan te kunnen tonen. Het medicatie-model is opgebouwd op basis van trial en error.) Het fenomeen van vooraf ontwikkelde medicaties is niet ondenkbaar in het algemeen… Uiteindelijk moet een bedrijf vernieuwen om te kunnen blijven bestaan. Dit wat betreft bedachte ziekten en vooraf ontwikkelde medicaties…

  Maar wat ik wel bedenkelijk vindt aan het het mexicaanse virus is, dat het een directe kloon zou zijn van het anti-vogel-griep-virus vaccin, en dat het vaccin ook nog eens een genocide stof bevat als concerveermiddel, die op de lijst van verboden stoffen staat, afgezien van de kwikverbinding die erin voorkomt. Hierbij maak ik opmerkzaam, dat bij de afspraak over de verspreiding van het vaccin afgesproken is dat niemand aansprakelijk gaat zijn voor eventuele medische nadelige gevolgen voor de consument (incubatie op lange termijn?)… Volgens Dr. Mercola USA zwerven er veel virussen rond, en slechts 20% is influenza, waarvan slechts 2%-3% ‘mexicaans’ is. Bovendien meen ik afgaande op de berichtgeving dat enkel ernstig verzwakte personen stierven als gevolg van deze influenza… niet echt bijzonder gevaarlijk dus… Misschien zijn er zelfs meer mensen tijdelijk ernstig ziek geworden van de prik dan van het virus zelf…? Mw. Bleekers van ‘verontruste moeders’ maakte zich terecht zorgen over het opgedrongen worden van een medicatie.

  En dan hebben we tot slot nog het spookverhaal over nano-chips in het vaccin… We zijn technisch niet eens in staat om personen individueel met chips in hun gangen fulltime te tracken op zeer grote schaal, afgezien van het gegeven dat bloedtransfusie dan een datavervuiling zou betekenen… Theoretisch in aansluiting op de film Zeitgeist zou dit hooguit een verdraagzaamheid-test kunnen zijn van een dergelijk anorgansich object in het lichaam. En tot slot zou het chipje getriggerd kunnen worden met micro-golven, en aangezet kunnen worden tot afgifte van een (beinvloedende) stof bijvoorbeeld, maar dan zijn we wel bezig met een science-fiction.

  Laten we daarom ook scepcis tonen ten aanzien van kritieken, immers waarheidsbevinding is ook medisch van cruciaal belang ook ten behoeve van de wetenschap om kwalijke zaken openbaar te maken.

Comments are closed.