Echografie betrouwbaarder dan zenuwstimulatie bij zenuwverdoving

Array

zenuwcelZenuwstimulatie is een techniek die vaak gebruikt wordt om de positie van de verdovingsnaald ten opzicht van de zenuwen in het lichaam te bepalen. Maar deze techniek is niet zo betrouwbaar, stelt Nizar Moayeri in zijn proefschrift.

Het blijkt dat bij zenuwstimulatie in 54% van de gevallen de injectienaald zich in de zenuw bevindt, terwijl dat niet gewenst of verwacht wordt. De aanwezigheid en injectie van verdovingsvloeistof in de zenuw wordt gezien als een belangrijke reden van zenuwschade.

Echografie biedt wel de betrouwbaarheid die nodig is om de positie van de verdovingsnaald te bepalen. Dit zal in de toekomst grote consequenties hebben voor de populariteit van echo bij zenuwverdovingen.

12-01-2010, 14:30 uur , Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht.
Nizar Moayeri, Geneeskunde
Proefschrift: Nerve identification and prevention of intraneural injection in regional anesthesia
Promotor 1: Prof. dr. C.J. Kalkman
Copromotor 1: Dr. G.J. Groen

Bron:UU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen