Sohit: Onderzoek Tros Radar tendentieus

0
677

tros-radarHoogleraar consumententechnologie Paul Terpstra, heeft een speciaal onderzoeksinstituut opgericht: Sohit.  In een artikel in de Telegraaf wordt beweerd dat de test van Tros Radar niet goed is uitgevoerd en de consument een onjuist beeld geeft. Zo meldt Geenstijl. Tros Radar bekroonde het wasmiddel Formil van supermarkt Lidl als beste wasmiddel uit de test. Volgens onderzoeksinstituut Sohit uit Wageningen is Formil zeker niet beter dan een aantal A-merken uit de test. Eerder onthulder MedicalFacts al de malafide methoden van Tros Radar naar Symptoomreclame.

Onderzoeksinstituut Sohit doet vergelijkingsonderzoeken voor o.a. de Consumentenbond en de Europese commissie en wil consumenten waarschuwen niet alles direct te geloven wat tv-programma’s vertellen. De reactie van Antoinette van Tros Radar is veelzeggend: “Wij hebben niet het budget om onderzoek bij een dergelijk instituut te laten doen.” De farmaceutische industrie is regelmatig doelwit van Tros Radar. Door het onderzoek van Sohit blijkt wederom dat de uitspraken van dit programma niet betrouwbaar zijn.

Bron: Geenstijl

Vorig artikelVeranderingen in de zorg 2010
Volgend artikelNZa: Vrije prijsvorming orthodontie eerder invoeren door transparantie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.