Veel werknemers met rugklachten

0
312

rug pijnUit een onderzoek naar meldingen bij bedrijfsartsen blijkt dat het in 40 procent van de gevallen gaat om aandoeningen aan het bewegingsapparaat en dan met name de rug. Rugklachten staan dan ook op nummer 1 als beroepsziekte. Ook RSI (muisarm) staat nog steeds hoog in de lijst met beroepsziekten, maar komt lang niet meer zo vaak voor als een kleine 10 jaar geleden. Toen waren er ruim 3.000 ziektemeldingen door RSI, nu is dat nog maar 1.000.

Ziekteverzuim is natuurlijk altijd een vervelende zaak. Voor uw werknemer, maar ook voor u als werkgever. U bent verplicht het loon door te betalen en heeft intussen te maken met een lagere productie of met de speurtocht naar tijdelijke vervanging. Loonkosten kunt u verzekeren met een goede verzuimverzekering. Maar het liefst wilt u het verzuim zoveel mogelijk voorkomen. Ook dat is mogelijk dankzij een verzuimverzekeraar.

Veel verzekeraars bieden behalve een financieel vangnet voor ziekteverzuim, ook een uitgebreid pakket aan preventiediensten. Adviezen om werkomstandigheden te verbeteren of een gezondheidsprogramma voor uw medewerkers. Ook de traditionele arbodiensten worden aangeboden door veel verzekeraars, zoals een risicoinventarisatie en –evaluatie en preventief medisch en ergonomisch onderzoek. Diensten waar uw medewerkers en u beter van worden.

De kosten van ziekteverzuim kunt u beperken door de loonkosten te verzekeren. Het terugdringen van ziekteverzuim is voor elke onderneming belangrijk. Deskundige ondersteuning daarbij kan u veel opleveren. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van een verzuimverzekering en de ondersteuning die verzekeraars u kunnen bieden bij preventie. Neem daarvoor contact met ons op.

Bron: SEDW