MS-verpleegkundige Laura van der Velde wint Nightingale 2009

Array

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis op 4 januari 2010 is voor de derde keer de Nightingale prijs uitgereikt. Deze prijs voor de meest patientvriendelijke medewerker van het ziekenhuis is gegaan naar Laura van der Velde, omdat zij zich in haar werk als MS-verpleegkundige op bijzondere wijze inzet voor het verbeteren van de zorg aan MS-patienten. Naast een dinerbon en een kunstwerk ontvangt de winnares 5000 euro om in te zetten in het MS-centrum voor de verdere verbetering van de patientenzorg.

Op initiatief van de Clientenraad looft het Jeroen Bosch Ziekenhuis jaarlijks een prijs uit voor de meest patientvriendelijke medewerker. Op 18 december jl. zijn de drie genomineerden voor deze prijs bekend gemaakt. In alfabetische volgorde waren dit: MS-verpleegkundige Laura van der Velde, verpleegkundig specialist oncologie Sylvia Verhage en unithoofd kindergeneeskunde Pieter van Vugt. Op de nieuwjaarsreceptie op 4 januari 2010 reikte Betsie van der Sloot, juryvoorzitter en voorzitter van de Clientenraad, de prijs uit aan Laura van der Velde.
Uit het juryrapport
De Nightingaleprijs gaat naar Laura van der Velde omdat ze in de ogen van de jury over de hele breedte van haar activiteiten het gedachtengoed van Florence Nightingale uitdraagt. Laura zet zich op een originele en enthousiaste wijze in voor een goede communicatie met MS-patienten. Ze was onder meer de drijvende kracht achter de MS-website. Het Gemeenschappelijk Medisch Consult waar patienten en hun partners erg tevreden over zijn, is er mede door haar gekomen. Ook draagt zij bij aan de kwaliteit van zorg door het opzetten van een goed patientregistratiesysteem en door patienten te stimuleren mee te doen aan patienttevredenheidsonderzoeken. Zelfs in haar vrije tijd zet ze zich in voor MS-patienten door bijvoorbeeld zeilkampen te begeleiden en de patientenvereniging in haar woonplaats te ondersteunen.

Lof

Ook de andere twee genomineerden krijgen van de jury alle lof. Oncologieverpleegkundige Sylvia Verhage wordt door haar patienten op handen gedragen. Ze doet veel op het gebied van pijnbeleid en besteedt ook veel aandacht aan de psychosociale kant van de ziekte. Niet voor niets werd zij in 2009 tijdens de jaarlijkse Oncologiedagen uitgeroepen tot Oncologieverpleegkundige van het jaar. Unithoofd Kinderverpleegkunde Pieter van Vught beschikt over een grote bindende kracht, die hij inzet om één goed team te maken van de oorspronkelijk op verschillende locaties werkende teams. Zijn visie dat je als kinderverpleegkundige zorgt voor het kostbaarste bezit van anderen, weet hij goed uit te dragen. Alle genomineerden ontvingen bloemen.

Bron: JBZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen