Verdubbeling van het aantal visites vanuit Barneveldse artsenpost

Array

Huisartsen van de Barneveldse artsenpost in het hulpverleningscentrum aan de Nijkerkerweg gingen afgelopen jaar veel vaker op visite bij patienten dan in 2008. Met 583 visites in 2009 is sprake van meer dan een verdubbeling.
Dat blijkt uit een artikel in de Scherpenzeelse krant, cijfers van de post die door overkoepelende organisatie Primair Huisartsenposten zijn verstrekt. In totaal hadden 3616 zogeheten ‘verrichtingen’ plaats in en vanuit de HAP in Barneveld. 100 keer werd een verrichting niet vergoed kreeg. De forse toename in het aantal buiten reguliere tijden gebrachte visites vanuit de post in Barneveld is volgens locatiemanager Van Brink ,,opvallend”. In 2008 lag het aantal op 188, afgelopen jaar steeg dit tot 583. De groei van het totale aantal verrichtingingen past volgens de locatiemanager in het beeld dat ook andere huisartsenposten vertonen.

Bron: Scherpenzeelse krant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen