Barco koopt Fimi van Philips Healthcare

Array

Barco NV heeft Fimi, de Italiaanse dochteronderneming van Philips Healthcare, overgenomen. Fimi uit het Noord-Italiaanse Saronno is een winstgevend bedrijf met een omzet van 40 miljoen euro per jaar. De overname van FIMI, een dochteronderneming van  is per 31 december 2009 afgerond. FIMI zal worden overgenomen door de Belgische Medical Imaging specialist  Barco had er 19 miljoen euro voor over, plus een jaarlijkse earn-out van 10 miljoen voor de komende vijf jaar. Het huidige schermaanbod van Medical Imaging Specialist Barco wordt nu uitgebreid met de productielijnen van Fimi, waardoor de positie van Barco op de medicale beeldvormingsmarkt de komende jaren nog zal verstevigd worden.FIMI is een winstgevend bedrijf met een jaarlijkse omzet van om en bij de 40 miljoen euro. De totale transactiekosten bij de sluiting bedroegen 19 miljoen euro, plus een bijkomende earn-out van 10 miljoen euro over de volgende vijf jaar. FIMI, gevestigd in Saronno, Noord-Italie, is een vooraanstaande leverancier van dedicated modality monitors, patient monitoring en mobiele point of care apparatuur. Door zijn huidige schermaanbod uit te breiden met deze productlijnen van FIMI kan Barco de imaging sector een nog volledigere display portefeuille bieden om te voldoen aan de uitgebreide eisen die ziekenhuizen vandaag stellen aan visualisatieproducten. De overname van FIMI zal leiden tot nieuwe omzet en zakelijke kansen, die Barco’s positie in de medical display markt de komende jaren nog zullen versterken.

“Barco is al bijna twintig jaar leider en pionier in de healthcare imaging markt. De overname van FIMI zal deze leiderspositie de komende jaren nog versterken. Zo kunnen we onze voetafdruk nog vergroten, terwijl we nieuwe marktsegmenten aanboren, zoals mobiele point of care apparatuur. Bovendien stelt dit ons ook in staat om onze relatie te versterken met Philips Healthcare als erg waardevolle wereldwijde klant”, aldus Eric Van Zele, Barco’s President en CEO.

Over FIMI s.r.l.
FIMI s.r.l., met hoofdkantoor in Saronno, Italie, is wereldleider op de medical display markt. Met zijn uitgebreide productlijn voor een brede waaier medische toepassingen, gaande van Patient Monitoring tot Medical Imaging (Ultrasound, Radiologie, MR, CT, Chirurgie, PACS) en sinds kort ook mobiele Point of Care apparatuur, en zijn toepassingen voor geïntegreerde OR, kan FIMI tegemoet komen aan de uiteenlopende vereisten van de medische sector. FIMI profileert zich als een platform voor de snelle ontwikkeling en lancering van heel wat op maat gemaakte OEM toepassingen. Actief op de monitor markt sinds 1977 en al meer dan 20 jaar op de medical imaging markt in het bijzonder, geniet FIMI faam voor haar innoverende en geavanceerde toepassingen.

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor verscheidene professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Research & Development en Manufacturing in Europa, Noord-Amerika en Zuidoost-Azie.
Barco (NYSE Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3300 werknemers wereldwijd. In 2008 zette Barco een omzet neer van 725 miljoen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen