Mamma Centrum Catharina-ziekenhuis krijgt lintje van Borstkanker Vereniging Nederland

Array

BorstkankerVereniging Nederland (BVN) lanceert vandaag de Monitor Borstkankerzorg. De BVN stelde 18 criteria op die belangrijk zijn voor een borstkankerpatient. Het Catharina-ziekenhuis voldoet aan deze criteria en krijgt daarvoor in de Monitor een roze lintje.Het doel van deze Monitor is om de patient inzicht te geven in hoe borstkankerzorg in een bepaald ziekenhuis georganiseerd is, welke ervaringen andere patienten met dat ziekenhuis hebben en in hoeverre het ziekenhuis voldoet aan de verwachtingen van de BVN.

Het Catharina-ziekenhuis voldoet aan alle 18 criteria en onderscheidt zich daarnaast van andere regionale ziekenhuizen omdat alle zorgverlening, inclusief radiotherapie, aanwezig is onder één dak en de behandelingen volgens de laatste inzichten en nieuwste technieken plaatsvinden. Er wordt zoveel mogelijk borstbesparend geopereerd en meestal (bij 96% van de patienten) lukt het om kwaadaardige cellen in één keer weg te halen. Het blijft dan bij één operatie. Patienten bij wie een totale borst verwijdering nodig is, wordt de mogelijkheid geboden om tijdens dezelfde operatie een borstreconstructie te ondergaan. Dit is onder andere mogelijk volgens de DIEP-methode. Hierbij wordt door de plastisch chirurg uit buikvet en -huid een nieuwe borst geconstrueerd.

Daarnaast waardeert de BVN dat patienten binnen 1 werkdag terecht kunnen en doorgaans op die zelfde dag alle onderzoeken én de uitslag hiervan krijgen.

De monitor is voor het publiek toegankelijk via www.borstkanker.nl

Recente artikelen