Alcoholverslaafde arts uit ambt gezet

0
264

Het College van Medisch Toezicht heeft een 52-jarige arts uit Den Haag uit zijn ambt gezet. De arts heeft drankprobleem en lijdt aan de ziekte van Korsakov. Het College, dat specifiek is ingesteld voor kwesties die ziekte of verslaving van BIG-geregistreerden betreffen, deed de uitspaak dinsdag. Hij vindt zelf dat hij ondanks zijn drankgebruik prima zijn beroep kan uitoefenen. Volgens hem zijn patienten nooit in gevaar geweest. Wel liet hij zich in 2005 vrijwillig en langdurig opnemen in een kliniek, omdat hij vond dat zijn voorliefde voor alcohol de spuigaten uitliep en moest stoppen. Daar werd Korsakov en daarbij horende stoornissen als geheugenverlies vastgesteld. Dat was de reden voor de Inspectie voor de Gezondheidszorg om in 2008 een klacht tegen hem in te dienen.

Uit een van de laatste persoonlijke onderzoeken kwam naar voren dat zijn intelligentieniveau flink is gedaald en dat zijn denkvermogen inmiddels onder het gemiddelde zit.De man werkte als verpleeghuisarts en verzekeringsgeneeskundige.

In dit overzicht van Ribiz ziet u nu in een oogopslag welke zorgverleners door een tuchtrechter of het college van medische toezicht uit hun beroep zijn gezet of welke zorgverleners zijn geschorst.