GHB op recept bij Tactus

0
569

Jongeren in de hele regio die verslaafd zijn aan de partydrugs GHB kunnen binnenkort het goedje op recept verkrijgen bij Tactus verslavingszorg in Zwolle. Op die manier hoopt die instelling in deze regio de toenemende stroom van probleemgebruikers een halt toe te roepen. Momenteel wordt de afkickmethode – waarbij verslaafden een steeds kleinere hoeveelheid GHB krijgen – alleen in Noord-Brabant toegepast. Maar de vraag is daar het laatste jaar zo sterk toegenomen, dat er inmiddels een wachtlijst is ontstaan die varieert van weken tot enkele maanden.

“In een jaar tijd is het aantal aanmeldingen verviervoudigd”, zegt Roel Hermanidas, lid van de Raad van Bestuur van Novadic-Kentron. “In 2008 waren het enkele tientallen gevallen. Vorig jaar waren het er al tussen de 100 en 150”, vertelt hij. “En ik ben zeer benieuwd hoe het dit jaar gaat. Het lijkt erop dat we hier niet met een hype te maken hebben, maar met een serieus probleem.”

Om de last in Brabant wat te verlichten, kijken medewerkers van Tactus sinds kort de kunst af bij ‘collega’ Novadic-Kentron dat het afkickprogramma ontwierp. Nog dit jaar kunnen gebruikers in de regio dan ook in Zwolle terecht.

Kijk hier voor het hele artikel.

Bron: de Stentor en Tactus