3Doc: Vel over probleem II

Array

Documentaire van Jessica Villerius. Vel over probleem, over meisjes met Anorexia, haalde afgelopen zomer veel publiciteit. Maar hoe gaat het een half jaar later? Van de negen meisjes zijn er zeven slecht aan toe. Twee hebben gevochten voor hun leven. Een ander liep weg uit de kliniek en weer een ander krijgt nog steeds geen hulp. De keiharde realiteit als het gaat om het gevecht tegen de levensgevaarlijke eetstoornis Anorexia Nervosa.

De wanhoop nabij: Hoe gaat het nu met de negen anorexia-patienten?
Hoe gaat het nu met de negen anorexia-patienten die Jessica Villerius volgde in de veelbesproken documentaire Vel over Probleem, die de KRO op 15 juli 2009 uitzond? Het antwoord op die vraag is schokkend: van de negen is er één met wie het relatief goed gaat. Met twee ging het zelfs zo slecht dat ze bijna overleden zijn.
Bekijk de documentaire

Bron: KRO

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen