Kosten Mexicaanse griepvaccin nog altijd niet openbaar

Het ministerie van VWS geeft geen inzage in wat is betaald  voor de H1N1-vaccins. Dat meldt Klink vandaag via een brief aan de Tweede Kamer. Reden: Het Nederlands Vaccin Instituut, die namens de minister de contracten met vaccinleveranciers sloot heeft een geheimhoudingsbepalingen getekend met GSK en Novartis. Uit de huidige contracttekst blijkt dat de prijs van de aangekochte vaccins valt onder de geheimhoudingsbepalingen van de overeenkomsten met GSK en Novartis. En dus komt er geen openheid in deze kwestie. Op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur is verzocht de contracten openbaar te maken. Binnenkort zal de bezwaarschriftencommissie van VWS uitspraak doen over de geldigheid van de geheimhoudingsbepalingen ten aanzien van de Wet Openbaarheid van Bestuur.

Bron: VWS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen