Frankrijk zoekt Nederlandse medici

0
210

In de Franse regio’s Bourgogne/Auvergne is een groot tekort aan huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten, specialisten en verplegend personeel. Daarom doen de regionale bestuurders een beroep op Nederlandse collega’s. Op de Emigratiebeurs in Houten op 13 en 14 februari 2010 zullen de beide regio’s ruim aanwezig zijn om te praten met Nederlandse medici.

Sinds twee jaar werkt Jan van der Lee (een Nederlander die al jaren in de Bourgogne woont) in  opdracht van de beide regio’s om Nederlandse medici te werven en te begeleiden. Zo worden inschrijving bij de Ordre des Médecins (Orde van Geneesheren), huisvesting, taalcursus en bankzaken verzorgd.  Inmiddels heeft een tiental Nederlandse artsen, fysiotherapeuten en tandartsen hun plek al gevonden in de Bourgogne waar zij allen nu een prettig Bourgondisch leven leiden en bovendien een stevig stokbrood verdienen. De verdiensten in Frankrijk voor huisartsen en tandartsen zijn ongeveer gelijk aan die in Nederland; fysiotherapeuten –vooral beginnende- verdienen er aanmerkelijk beter. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk je beroep uitoefenen én het hele jaar in Frankrijk wonen. Iets waar velen van dromen.

Vanwege het grote tekort maakt de overheid een overstap vaak aantrekkelijker door investeringspremies en belastingvrijstellingen.

Op de Emigratiebeurs is iedereen die vertrekplannen of gewoon interesse heeft van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen nu al een afspraak maken met één van de begeleiders in de VIP-room; dat bespaart een wachttijd op de beurs.

Meer info: www.emigratiebeurs.nl www.werken-in-de-morvan.com