Ziekenhuizen besparen energie: voorbeelden gevraagd

Arjan Bot is zesdejaars geneeskunde student te Utrecht. Hij weet alles over tekort aan gas, olie en elektriciteit. Want hij had een leidinggevende positie in de Nationale Denk Tank 2009, die 25 studenten van alle disciplines bijeenbracht om oplossingen te bedenken voor het toekomstige tekort aan energie. Arjan Bot studeert nu bij prof.dr. Guus Schrijvers af.

Hij schrijft een werkstuk over energiebesparing in ziekenhuizen en wil vier vragen beantwoorden:
1. Wat is het energiegebruik van Nederlandse ziekenhuizen?
2. Verspillen zij energie?
3. Zijn er innovaties beschikbaar die het energiegebruik van ziekenhuizen kunnen terugdringen?
4. Zo ja, wat moet er veranderen in regelgeving en aansturing om deze innovaties in te voeren? 

Schrijvers vraagt aan u het volgende. Werkt  u in een ziekenhuis? Trok u ooit een project over energiebesparing? Schreef u ooit een beleidsnota over dit onderwerp? Is uw ziekenhuis zuinig met energie? Stuur dan een mail met uw verhaal naar Arjan Bot op [email protected] Wilt u het boeiende rapport Energie in beweging van genoemde denktank lezen? Klik dan hier.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen