Sportcentrum VU lanceert Ouder Sport Advies Centrum

Array

Gericht advies voor sportkeuze kind
Sportcentrum VU opent op 2 februari een adviescentrum dat kinderen helpt een sport te kiezen die bij ze past. Kinderen vinden het doorgaans leuk om te bewegen, maar het is vaak lastig om een sport te kiezen. Het Kind Ouder Sport Advies Centrum (KOSAC) geeft een gedegen inzicht in de motorische kwaliteiten en het eventueel aanwezige sporttalent van een kind.Om de keuze voor een sport te helpen maken, heeft het KOSAC een breed scala gevalideerde meet- en testinstrumenten. Op basis van dat gefundeerde inzicht is een gericht advies mogelijk over een passende sportkeuze waardoor de kans op bewegingsplezier, succes en sportief rendement verhoogd wordt.

KOSAC bundelt faciliteiten, wetenschappelijke kennis en methoden, onderzoek, topsportondersteuning en talentontwikkeling. Daarmee is KOSAC een belangrijke stap naar een hoogwaardige infrastructuur voor beginnende sporters, talenten en topsporters in de regio Amsterdam. Ouders en kinderen kunnen hiervan profiteren. Maar ook gemeenten en verenigingen hebben profijt, bijvoorbeeld omdat KOSAC een bijdrage levert aan de implementatie van het gemeentelijk sport(gezondheids)beleid of concrete begeleiding aan topsporters en verenigingen biedt.

Recente artikelen