Brandje bij HagaZiekenhuis snel onder controle

0
197

Op het terrein van het HagaZiekenhuis op locatie Leyweg heeft woensdagavond 20 januari een brandje gewoed in een schakelkast in een travohuis. Persoonlijk letsel heeft zich niet voorgedaan, evenmin is de veiligheid van patienten in het geding geweest. De brandweer was snel ter plekke en gaf al spoedig het sein meester. Naar de oorzaak van de brand zal onderzoek worden verricht. Volgens protocol is een aantal delen van het ziekenhuis afgekoppeld van de stroomvoorziening. De meest vitale onderdelen, zoals OK en IC bleven wel aangesloten op het net. Het centrale noodaggregaat kon niet worden gebruikt, omdat deze zich in het travohuis bevindt.

Om deze vitale afdelingen tóch de extra zekerheid van stroomvoorziening te garanderen is het speciale noodaggregaat van de OK in werking gesteld. Een aantal IC-patienten is daarom verplaatst naar de OK. Een groep van 10 IC-patienten is per ambulance uit voorzorg naar omliggende ziekenhuizen vervoerd.

In de nacht van woensdag op donderdag is direct begonnen met de herstelwerkzaamheden. Naar verwachting worden die donderdagmorgen (21 januari) afgerond.

Ten tijde van de herstelwerkzaamheden zijn de OK en IC gesloten. De verwachting is dat beide afdelingen vanaf 12.00 uur (21 januari) weer in gebruik worden genomen.

Omdat de stroom uit de serviceflat van het ziekenhuis eveneens van het net was afgeschakeld, werden de bewoners ervan opgevangen in het personeelsrestaurant van het ziekenhuis. In de nacht konden zij weer naar hun woning toe. Ziekenhuispersoneel met een vroege ochtenddienst is een bed aangeboden in het ziekenhuis zelf. Energiebedrijf Eneco heeft een extra noodaggregaat geplaatst.