Brandje bij HagaZiekenhuis snel onder controle

Op het terrein van het HagaZiekenhuis op locatie Leyweg heeft woensdagavond 20 januari een brandje gewoed in een schakelkast in een travohuis. Persoonlijk letsel heeft zich niet voorgedaan, evenmin is de veiligheid van patienten in het geding geweest. De brandweer was snel ter plekke en gaf al spoedig het sein meester. Naar de oorzaak van de brand zal onderzoek worden verricht. Volgens protocol is een aantal delen van het ziekenhuis afgekoppeld van de stroomvoorziening. De meest vitale onderdelen, zoals OK en IC bleven wel aangesloten op het net. Het centrale noodaggregaat kon niet worden gebruikt, omdat deze zich in het travohuis bevindt.

Om deze vitale afdelingen tóch de extra zekerheid van stroomvoorziening te garanderen is het speciale noodaggregaat van de OK in werking gesteld. Een aantal IC-patienten is daarom verplaatst naar de OK. Een groep van 10 IC-patienten is per ambulance uit voorzorg naar omliggende ziekenhuizen vervoerd.

In de nacht van woensdag op donderdag is direct begonnen met de herstelwerkzaamheden. Naar verwachting worden die donderdagmorgen (21 januari) afgerond.

Ten tijde van de herstelwerkzaamheden zijn de OK en IC gesloten. De verwachting is dat beide afdelingen vanaf 12.00 uur (21 januari) weer in gebruik worden genomen.

Omdat de stroom uit de serviceflat van het ziekenhuis eveneens van het net was afgeschakeld, werden de bewoners ervan opgevangen in het personeelsrestaurant van het ziekenhuis. In de nacht konden zij weer naar hun woning toe. Ziekenhuispersoneel met een vroege ochtenddienst is een bed aangeboden in het ziekenhuis zelf. Energiebedrijf Eneco heeft een extra noodaggregaat geplaatst.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen