Farmaceuten helpen Haïti

Array

Farmaceutische bedrijven hebben voor 17 miljoen aan hulp toegezegd voor hulpverlening aan Haïti. De hulp bestaat uit geld, geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Het bedrag zal komende dagen nog hoger worden door inzamelingsacties die binnen bedrijven worden georganiseerd. Dat heeft de internationale koepel van innoverende farmaceutische bedrijven bekend gemaakt. Het bedrag heeft betrekking op de bedrijven die bij de organisatie zijn aangesloten.
De farmaceutische bedrijven werken samen met de internationale hulporganisaties om ervoor te zorgen dat de hulp zo snel en goed mogelijk op de juiste plaats terecht komt. Dit wordt versterkt door de al langer bestaande relaties met specialisten op het vlak van noodhulpverlening met geneesmiddelen. Er vindt ook afstemming plaats de wereldgezondheidsorganisatie WHO, Unicef, het Rode Kruis en andere organisaties die actief zijn bij de hulpverlening ter plaatse. Dat geldt ook voor de medewerkers van de internationale farmaceutische bedrijven die in Haïti actief zijn.

Bron: Nefarma

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen