Azerra (ofatumumab) kreeg positief advies voor beperkt behandeling van chronische lymfatische leukemie

Array

Azerra (ofatumumab) kreeg eveneens een positief advies voor de indicatie ‘behandeling van patienten met chronische lymfatische leukemie die ongevoelig zijn voor fludarabine en alemtuzumab. Het gaat om een voorwaardelijke handelsvergunning; dit betekent dat men in afwachting is van nadere gegevens over het geneesmiddel. In het geval van Arzerra gaat het om klinische gegevens over het langdurige gebruik van Arzerra in de dubbel (fludarabine en alemtuzumab) refractaire populatie en vergelijkende klinische gegevens in de fludarabine-refractaire populatie met ‘bulky’ lymfadenopathie (patienten die niet in aanmerking komen voor alemtuzumab). Het Europees geneesmiddelenbureau EMA zal de nieuwe informatie binnen een jaar beoordelen en zonodig de bestaande productinformatie aanpassen.

Bron: CBG-MEB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen