Dr. Donor doneert organen tijdens het ABN Amro tennistoernooi

Array

Veel jongeren blijken niet te weten, welke organen en weefsels, je kunt doneren. En al helemaal niet dat orgaandonatie het verschil tussen leven en dood betekent voor de ernstig zieke mensen die op de wachtlijsten voor orgaantransplantatie staan. De Gemeente Rotterdam wil daar verandering in brengen. Dr. Donor the Game staat daarom sinds december 2009 op diverse Rotterdamse jongerenbijeenkomsten. Van 8 tot en met 14 februari kan het spel gespeeld worden tijdens het ABN AMRO toernooi in Ahoy Rotterdam. Sporten kan namelijk alleen in een gezond lichaam!

Waarom Dr. Donor
Uit onderzoek bleek dat weinig jongeren weten wat orgaandonatie is en wat het belang daarvan is. Gevolg: weinig jongeren vullen een donorcodicil in. Met behulp van Dr. Donor the Game komt daar hopelijk verandering in. Voor veel mensen is het namelijk van levensbelang dat meer mensen hun donorcodicil invullen. Donororganen- en weefsels zijn hard nodig om deze vaak ernstig zieke mensen te helpen. Iedereen vanaf 12 jaar kan zich als donor aanmelden. En donorganen en weefsels zijn hard nodig, want er is een groot tekort aan donoren.

Van alle Nederlanders vult 47,2 procent het donorcodicil volledig in, 10,2 procent geeft toestemming met donatiebeperkingen, 29,9 procent van de Nederlanders geeft geen toestemming voor donatie en 10,9 procent geeft aan dat de nabestaanden beslissen. Bij 1,8 procent van de Nederlanders beslist er een specifiek persoon.

Hoe wordt het spel gespeeld?
Dr. Donor is een grote dokter waar op de locatie van het lichaam van de te transplanteren organen grote gaten zijn gemaakt. Met ballen in de vorm van harten kan naar de dokter gegooid worden. Ondertussen vertellen Martijn Oudeman en Leonie Wijnaldum je meer over orgaandonatie; respectievelijk hebben zij een dubbele longtransplantatie en een niertransplantatie ondergaan. Beiden zouden niet meer hebben geleefd als andere mensen niet zo dapper waren geweest om hun donorcodicil in te vullen!

Wanneer komt Dr. Donor bij u in de buurt?
Dr. Donor staat van 8 t/m 14 februari 2010 in Ahoy Rotterdam op het ABN AMRO World Tennis Tournament.

Rotterdam Zorgstad

Samen met de zorginstellingen in de stad maakt de gemeente Rotterdam zich sterk voor de stimulering van de Rotterdamse gezondheidszorgeconomie. Door te focussen op een gezonde economische zorgsector met een kwalitatief hoogwaardig aanbod, veel bedrijvigheid en werkgelegenheid, zal Rotterdam in staat zijn om de dreigende onbalans tussen zorgvraag en zorgaanbod het hoofd te bieden.

Geef jij je ook helemaal? Check de website www.drdonor.nl en nodig dr. Donor uit voor jouw event!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen