Student Biomedische Wetenschappen Lonneke van der Linden publiceert in tijdschrift Science

Array

Virusonderzoek
Lonneke van de Linden is gefascineerd door virussen. Als student Biomedische Wetenschappen liep Lonneke in 2008 stage bij het Imperial College in Londen. De resultaten van het onderzoek waaraan ze een bijdrage leverde, staan nu in Science. Dit is voor een student natuurlijk een enorme prestatie. Bij professor Geoff Smith van de afdeling Virologie van het Imperial College ging ze na, hoe pokkenvirussen zich verspreiden van cel tot cel, een eigenschap die essentieel is voor hun vermogen om de ziekte te veroorzaken. Ze deed onderzoek met het vacciniavirus, dat in het verleden als vaccin gebruikt is om de pokken uit te roeien. Met video-imaging kon ze laten zien, dat deze virussen naburige cellen, die al geïnfecteerd zijn, kunnen overslaan, waardoor de verspreiding veel sneller verloopt dan verwacht. Dit is een door het virus nieuw ontwikkelde strategie. Het is heel goed mogelijk dat ook andere virussen deze strategie toepassen.

Medische Microbiologie
Lonneke van der Linden werkt nu als aio bij de sectie Virologie van de afdeling Medische Microbiologie op een project, dat zich richt op de identificatie en karakterisering van middelen tegen enterovirussen.  Dit project is toegekend aan Virologie op basis van een convenant tussen Radboud Universiteit/UMC St Radboud en de Universiteit van Leuven.

Publicatie
Repulsion of Superinfecting Virions: A Mechanism for Rapid Virus Spread.
Doceul V, Hollinshead M, van der Linden L, Smith GL. Science, 2010 Jan 21 Epub ahead of print.

Bron: UMC St Radboud

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen