Betere service voor patiënten oogheelkunde

0
196

De afdeling Oogheelkunde van het UMC St Radboud sluit een overeenkomst met LowVisionTotaal, een bedrijf dat visuele hulpmiddelen levert en aanmeet bij patienten met bepaalde oogziekten. De overeenkomst gaat op 1 februari in.

Een deel van de patienten van de afdeling Oogheelkunde kan veel baat hebben bij speciale loepen, lampen of camera’s. Het gaat om patienten met maculadegeneratie, diabetische retinopathie, glaucoom of een andere oogziekte, die ernstige zichtbeperkingen oplevert.

De afdeling Oogheelkunde beoogt met de overeenkomst de dienstverlening te verbeteren aan patienten die in aanmerking komen voor een visueel hulpmiddel. LowVisionTotaal is een bedrijf dat een uitgebreid assortiment visuele hulpmiddelen levert en specialisten in dienst heeft, die slechtziende patienten helpen bij de keuze van het juiste product.

Patienten kunnen in het UMC St  Radboud een specialist van LowVisionTotaal  raadplegen, aansluitend aan een bezoek aan het spreekuur van de oogarts. Het gaat om naar schatting 400 patienten per jaar. De specialist van LowVisonTotaal verricht bij de patient thuis de noodzakelijke technische metingen, levert het gekozen product en instrueert de patient, eveneens thuis, in het gebruik ervan.

De hulpmiddelen worden grotendeels of geheel vergoed door de ziektekostenverzekering.