Carnavalskraker Kruisvereniging West-Brabant

Array

“Ik lig hier hulpeloos te wachten op m’n rug, ik wil de wijkzuster terug.” De zin komt uit een carnavalslied dat is gemaakt door de Regionale Kruisvereniging West-Brabant.
De Regionale Kruisvereniging West-Brabant grijpt het komende carnaval aan om te protesteren tegen bureaucratie, starre regels en commercie in de thuiszorg. Met het carnavalsnummer ‘Ik wil de wijkzuster terug’ breekt de Kruisvereniging een lans voor meer kwaliteit en persoonlijke aandacht. Volgens de Kruisvereniging zit de thuiszorg gevangen in beleid en bureaucratie. Verzorgenden en verpleegkundigen hebben hierdoor weinig tijd voor persoonlijke aandacht, een praatje of een kopje koffie.Met het carnavalsnummer ‘Ik wil de wijkzuster terug’ doet de Regionale Kruisvereniging West-Brabant een vrolijke, maar toch serieuze aanklacht tegen de bureaucratie in de gezinszorg en de hoge kosten die daarmee gemoeid zijn.

De kruisvereniging, waarbij veertigduizend West-Brabantse gezinnen zijn aangesloten, hoopt op een grote carnavalskraker als ludieke ondersteuning in de strijd om de terugkeer van de wijkzuster. Ook werd er een videoclip opgenomen in Fijnaart.

[youtube glMpm79tBPE nolink]

Staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid weet de carnavaleske meezinger zeer te waarderen. Ze staat volledig achter het plan om de wijkzuster terug te laten keren in wijken en buurten. Als ere-wijkzuster nam ze onlangs het eerste exemplaar van de carnavals-cd in ontvangst uit handen van Kruisverenigingsvoorzitter Henk van Tilborg

Heeft u ‘m al gehoord? En de videoclip gezien? De Kruisvereniging heeft de carnavalskraker ‘Ik wil de wijkzuster terug’ uitgebracht. Daarmee strijden we voor de betere zorg in West-Brabant én de rest van Nederland!
Ik lig hier hulpeloos te wachten op m’n rug…

De gezinszorg zit gevangen in beleid en bureaucratie. Gemeenten, zorgverzekeraars en zorgaanbieders maken de dienst uit en verslinden uw geld. En verplegers, verpleegsters en mantelzorgers met handen en voeten gebonden aan starre regels, strikte tijden en commerciele belangen.

Tijd voor persoonlijke aandacht, een praatje of en kopje koffie? Vergeet het maar! U krijgt vreemde gezichten aan de deur en veel te veel handen aan uw bed. Laat staan dat er geluisterd wordt naar welke zorg u werkelijk wenst.
…ik wil de wijkzuster terug!

De Kruisvereniging vertegenwoordigt de belangen van zo’n 100.000 mensen in West-Brabant. Ons aantal leden groeit gestaag. Samen strijden we voor de terugkeer van de wijkzuster in uw buurt. Sluit aan, word lid en doe mee. Voor slechts € 17,70 per jaar. Dan krijgt u van ons de carnavals-cd cadeau. Bent u al lid? Geef dan een vriend, familie of uw buren op als lid. U krijgt dan allebei een gratis cd.

Bekijk ‘Ik wil de wijkzuster terug’

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen